4 лютого 2019 р.

Опалення МЗК та власних приміщень


Звичайно, опалення МЗК (місця загального користування) – це опалення коридорів, підїзду, підвалу, горища та інших загально-будинкових приміщень.
Але в основному витрати на опалення МЗК - це фактично наші тепловтрати на трубопроводах опалення. Теплопункт (його теплообмінники) беруть стільки гігакалорій, щоб у кожної квартири була МОЖЛИВІСТЬ опалити свої квадратні метри за допомогою радіаторів...

Теплопункт повинен подати теплоносій певної температури до КОЖНОЇ квартирі. Якщо квартира з якоїсь причини не бере опалення з системи (наприклад, вирішили обігріватися електрикою), то робота теплопункту витрачена марно. Нагрітий для цієї квартири теплоносій повертається, охолонувши по дорозі, назад в теплопункт в системі циркуляції.

Теплопункт знову підігріває теплоносій, споживаючи гігакалорії у Теплоенерго, щоб у цієї квартири ЗНОВУ БУЛА МОЖЛИВІСТЬ обігріти свої квадратні метри радіаторами опалення. І так по колу, знов і знов, по системі циркуляції.

Нагадуємо, за проектом заборонено повністю перекривати теплолічильники.
Але, нажаль, у нас є квартири, які так вчиняють. Та в них не така сама температура, як за вікном. Тому що холодне завжди забирає тепло у більш теплого. І деякі мешканці не можуть натопити свою квартиру, тому що холодна квартира сусідів це тепло забирає. А у когось досить тепло за рахунок тепла сусідів.

Давайте поважати одне одного та опалювати свої квартири, хоча б до мінімальних 16-18 градусів! Навіть, якщо у помешканні ніхто не проживає. Це, також, допоможе зберегти наш будинок, стіни якого будуть менше руйнуватись від коливання та різниці температур всередені.